HANDEL GIK TILBAGE…

Posted: september 25, 2009 in Nyheder


Nørlund Hestehospital fik skrammer i lakken…

En upræcis og urigtig dyrlægeerklæring fra det anerkendte hestehospital Nørlund Hestehospital i Them ved Silkeborg kommer til at koste en sønderjysk stutteriejer 130.000 kroner og giver hestehospitalet nogle grimme skrammer i lakken.

I forbindelse med en følauktion i 2005 afgav dyrlæger fra hestehospitalet en dyrlægeerklæring, hvor man beskrev en mindre fejl i det ene bagben. Men føllet blev betegnet som sundt og rask og blev solgt for 26.000 kr.

Året efter havde føllet udviklet osteochondrose, der er en vækstforstyrrelse, som forhindrer, at brusken omdannes til knogle. Osteochondrose gør hesten uegnet til avl og konkurrence og kan også være arvelig.

Køberen krævede handlen hævet, da fejlen burde være opdaget før auktionen af dyrlægen. Byretten i Esbjerg frifandt stutteriet, men nu har Vestre Landsret haft det afgørende ord.

Vestre Landsret siger ligeud, at dyrlægeerklæringen fra Nørlund Hestehospital ikke alene er upræcis, men heller ikke retvisende, da man undlader at skrive, at der kan være tale om osteochondrose, og at tilstanden kan forværres.

Landsretten slår samtidig fast, at stutteriejeren ikke har handlet ansvarspådragende, da han havde bedt dyrlægen undersøge dyret. Stutteriet skal tage plagen tilbage og betale køberens omkostninger ved handlen og retssagen med sammenlagt 130.000 kroner.

Kilde: Ritzau

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s