OYONNAX OVERRASKEDE…

Posted: januar 31, 2010 in Nyheder

Kilde:  Travoggalop.dk

Årets udgave af Prix d’Amérique fik en højst overraskende vinder i den otteårige hingst Oyonnax (In Love With You – Hermine d´Urga e. Blue Dream), der trænes af Vincent Brazon og blev kørt til sejr af Sébastien Ernault.

Oyonnax, der i fjor var med i Copenhagen Cup, hvor den dog sluttede uplaceret efter galop, tog i dag karrierens suverænt største triumf, da den spillet til 1725:10 vandt Prix d’Amérique 2010.

Hesten havde ellers ikke vist den helt store form i sine seneste starter, der bl.a. havde resulteret i en andenplads i Prix du Bourbonnais, en ottendeplads i Prix de Bourgogne samt en syvendeplads i sidste uges Prix de Cornulier.

Oyonnax blev dog budt på en helt perfekt rejse af Sébastien Ernault i dagens løb, hvor den størstedelen af løbet befandt sig som tredje hest i andet spor.

Løbets favorit, Meaulnes du Corta med Pierre Levesque, havde ellers planmæssigt overtaget fronten efter 1100 meters kørsel. Den fik lov at overtage fronten fra Olga du Biwetz med Christophe Martens, der forinden havde dystet kraftigt om denne med Nouba du Saptel med Yves Dreux, der havde ført indledningsvist.

Tempoet var højt undervejs. De første to kilometer blev afviklet i 11-fart, og det gjorde det svært for hestene i bagfeltet at komme ind i legen. Ind i sidste sving lignede Meaulnes du Corta fortsat en hest med vinderchance, mens hesten i dødens, hårdt betroede Rolling d´Heripre med Jean-Michel Bazire, tydeligt var træt efter et hårdt løbsoplæg.

På opløbshjørnet fik Quaker Jet med Pierre Vercruysse angrebsplads fra andet par udvendigt og med i ryg på denne fulgte Oyonnax. Midt i opløbet stod det klart, at Meaulnes du Corta ikke kunne holde farten hele vejen til mål, og i stedet spurtede Oyonnax frem til sejr længst ude i banen i vindertiden 1.12,4/2700 meter, mens Quaker Jet tog andenpladsen i samme tid – ganske kort slået.

Meaulnes du Corta holdt tredjepladsen i 1.12,5, mens fjerdepladsen gik til Nouba du Saptel, der spurtede godt mellem heste i opløbet og landede i tiden 1.12,7. Femte blev en klart godkendt Russel November med Hugo Langeweg Jr. i 1.12,7.

Resultat, Prix d´Amérique 2010 (€1.000.000)
2.700 meter
Hest – Kusk – Tid
1. Oyonnax – Sebastien Ernault – 1.12,4
2. Quaker Jet – Pierre Vercruysse – 1.12,4
3. Meaulnes du Corta – Pierre Levesque – 1.12,5
4. Nouba du Saptel – Yves Dreux – 1.12,7
5. Russel November – Hugo Langeweg Jr – 1.12,7
6. Oasis Gede – Tony Le Beller – 1.12,8
7. Perlando – Dominik Locqueneux – 1.12,8

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s