OBELIX MISSEDE SEJR…

Posted: april 29, 2010 in Nyheder

Kilde: Travoggalop.dk

V5-finalen i Odense havde helt efter bogen Obelix Damhus i front undervejs og lignede klart vinderen midt på opløbet, men så galoperede hesten umotiveret for Jeppe Juel. I stedet vandt outsideren New Winner for gæstekusken Morten Friis.

Men en pæn forsinkelse p.g.a. det voldsomme styrt i galopløbet fik man på Royal Canin Arena fundet vinderen af V5-finalen i en overraskelse. Men undervejs tydede meget på, at Morten Juuls derbyhåb, spilfavoritten Obelix Damhus, skulle vinde løbet.
Den havde for Jeppe Juel planmæssigt overtaget fronten fra New Winner efter 450 meter. Undervejs så Obelix Damhus fin ud, men midt på opløbet galoperede den ganske umotiveret, og i stedet gik sejren til 18-oddseren New Winner.

Den blev kørt til sejr af Morten Friis, som havde overtaget turen fra Bent Svendsen. Han var mødt op på banen, men fik så ganske store smerter, at han måtte en tur på sygehuset på mistanke om nyresten.

Nova Brogård blev kørt offensiv
I Travtræner Henning Jacobsens Vandrepokal var en række meget gode heste samlet, og forhåndsfavoritten var også en Morten Juul-hest i form af Mangetout. Den mødte dog en meget stærk gående og offensiv kørt Nova Brogård og Kent Friborg.

Jeppe Juel måtte bakke Mangetout gennem første sving alt i mens tre forskellige heste inden for de første 700 meter havde prøvet til i fronten. Det blev dog Nova Brogård, som holdt resten af vejen, da den først sad i front før en lige så fint gående O O Seven V P. Den gik de sidste 550 meter i 3. spor for Rene Kjær og var ikke meget efter i mål. Mangetout holdt efter en rimelig afslutning til tredjepladsen. Nova Brogård vandt på flotte 1.16,3a/2140 meter.

De øvrige V5-vindere
V5-spillet blev indledt med sejr til Billundhesten Be Krick M J (Beseiged), der førte hver en meter for sin træner Peter J. Hansen i tiden 1.17,7a/2140 meter.

V5-2 havde Olfert The Great i front undervejs med en godt pullende Noominette i vinderhullet. Og det blev fatalt for Johnny Jørgensen bag Noominette, som var ved at løbe hen over en træt Olfert The Great ind mod sidste sving. Det endte så desværre i galop.
I stedet blev det staldkammeraten og spillernes favorit, Notice Flying P H (Love You), som til slut viste sig klart stærkest for Birger Jørgensen i 1.18,3/2160 meter.
V5-3 gav sig til Pensa Sølvtop (Great Challenger) ud på de sidste 1000 meter blev sendt ud i dødens på Ofir Nordal. Tempoet var dog moderat via 1.20-fart. De to heste to så med 200 meter igen for alvor livtag på hinanden med Pensa Sølvtop som den stærkeste.

Dermed hentede Casper Jensen en double, da han havde vundet begynderløbet med storfavoritten Pele Hastrup (Great Challenger). Den sad undervejs i vinderhullet, gik ud i 2. spor med 450 meter igen og afviste siden One More Girl. Tog Casper Jensen dermed jockeychampionatet?

Amatørløbet blev vundet af Mystic Flame (S J’s Photo) med Michael Holmer. Hesten fik lov til at arbejde hele vejen og vandt på flotte 1.15,5a/1640 meter. Overtog fronten via 1.12-fart de første 500 meter fra Note Bee, som siden tog andenpladsen på klar afstand.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s